Tredje dagen..
Denna vecka jobbar ja, onsdag 9-16, torsdag 13-20 o lördag 9-18 så en kort vecka, men snart är de full fart på jobbet så nu får man verkligen ta vara på de dagar man är ledig..
Denna vecka har ja/vi lite o se fram emot, Fredag 9.00 ska ja till Pia o bli fin i håret, har nu provat på att vara lite mörkare men tror nog ja ska bli lite ljusare igen och ja hoppas de går att fixa, på Fredag kväll ska vi umgås med Fredriks arbetskamrater på RundströmsBygg nån aktivitet o god mat =) ska bli kul..
Så bytte ja bort min Söndag, så då blir de kalas hos familjen Norgren/Svensson Karl o Millie som fyller år, ska bli mys o få träffa alla igen, är ju typ alltid så att ja jobbar när det är något, men nu har ja världens bästa chef som gjorde så att ja kunde byta min söndag mot en annan =) underbart...
Som ni kanske vet kommer vi på bergviks köpcenter ha öppet 9-21 från den 18/12 - 30/12
Kolla in mitt schema =)
18/12 12-21.10
19/12 12-21.10
20/12 8-16
22/12 12-21.10
23/12 8-16
26/12 8-15
27/12 16-21.10
28/12 8.55-16
29/12 11-21.10
30/12 13-21.10
31/12 9-16
Så nu kanske ni förstår att man vill ta vara på de lediga dagarna för snart är julhandeln verkligen igång =)
Men de är bara o köra järnet, de är ju faktiskt riktigt roligt att hjälpa alla goa kunder med deras onskelister de fått från sina barn, barnbarn o så..
Om orken finns är ja såå sugen på o baka Lussekatter har ett kanon recept på de här..
Ingredienser:
Saffransdeg:
- 50 g 1 pkt jäst för söta degar
- 150 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 1 burk à 250 g kesella (valfri fetthalt) eller 1 st ägg
- 2 frp à 0,5 g saffran
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- ca 17 dl vetemjöl
Pensling/Garnering:
- 1 ägg och russin
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke. 2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt). 3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst. 4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min. 5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek 20-30 minuter. 6. Pensla brödet med uppvispat ägg. 7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter. (I varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.) 8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.
Åhh de är så gott!!
Ne nu ska ja sätta på en film, innan de blir lunch me Fredrik ♥
Testade lussekatt-receptet igår. Blev jättegoda! kram